GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04094

Pályázati Azonosító:GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04094
Projekt összköltsége: 193.643.312,-
Támogatás összege: 106.503.822,-
Projekt befejezése: 2022.09.12.

Projekt tartalma: A minőségi felületvédelemre az autóipar mellett az informatikának és a megújuló energiagyártó (pl. napelem, szélerőművek) üzemeknek is szüksége van. Mivel ezek az iparágak világviszonylatban is meghatározói a feldolgozói ipari tevékenységeknek, ezért az utóbbi években megnőtt a minőségi felületkezelés iránti igény. A Feszo-Trade Kft. esetében ez a kiváló németországi gazdasági kapcsolatoknak köszönhetően növekedett, mely növekedés a vegyszergyártásra és forgalmazásra is kihatással volt. Ennek köszönhetően alkalmazotti létszáma az utóbbi években stabilan 60 fő felett van, míg árbevétele ma már meghaladja az 1 mrd Ft-ot. A megnövekedett megrendelői igényeket a Feszo-Trade Kft. csak kapacitásának bővítésével tudja kielégíteni, amely új galvanizáló gépsor beszerzésével lehetséges.

Ahogy ezt megelőzően is, jelenlegi fejlesztést is tudatos tervezés előzte meg. Ehhez és az Uniós fejlesztési deklaratívákhoz igazodva a vállalkozás Esélyegyenlőségi és Fenntarthatósági Terveket, valamint 1-3 éves Üzleti tervet készítettek. A cég vezetősége ebben a tudatos tervezésben látja az üzleti sikereinek a garanciáját, amelyet az elmúlt 15 évben, több, mint 10 sikeres – támogatásban részesített és/vagy saját forrásból megvalósított – projekt sikeres megvalósítása és ezek eredményeinek a mindennapi üzletvitelbe történő integrálása igazol vissza.

A jelenlegi fejlesztés tárgya olyan új galvánsor, amely előreláthatólag a vállalkozás fém felületkezelő kapacitását 20-25%-al növeli meg, miközben működése a kevesebb erőforrás és alapanyag igény (elektromos áram és vegyszerek) miatt környezet hatékonyabb lesz. Mivel a projekt tárgyát képező berendezés beszerzése tudatos tervezés előzte meg és valós piaci igények generálják, ezért beszerzését és üzembe helyezését követően azonnal munkába áll. Az új gépsor beüzemelésére 2022. szeptemberben került sor és azóta problémamentesen üzemel.