Kapcsolat | Oldaltérkép EnglishMagyar

Iszapszárító


A Feszo-Trade Kft. 1998-óta képviseli a német Harter Gmbh.-t a magyarországi piacon. A cég a 90-es évek elején kifejlesztett egy olyan berendezést, amely a keletkező galvániszapot lényegesen magasabb hatásfokkal szárítja, mint az addig megszokott melegítő rendszerek.

Mind az energiafelhasználás, mind a szárítás hatékonysága messze meghaladja a többi, piacon lévő gázégőkkel működő berendezésekét.Iszapszárító berendezés működési elve:

A berendezés szakaszos működésű, a szűrőprésből kikerülő iszap feldolgozására alkalmas. Az alulról felfelé folyamatosan áthalad 45 - 50 °C-os száraz levegő menet közben telítettségig átveszi az iszapban lévő víz egy részét. Ez a víz később a hűtőkör első részében kondenzálódik, a levegő pedig tovább halad a légmelegítőbe, majd felmelegítés után bekerül az iszapszárító térbe.


A Harter GmbH és a Feszo-Trade Kft által kialakított „U” típusú iszapszárító berendezést szeretnénk ismertetni Önökkel.


Az eljárás lényege, hogy az iszapprés alá közvetlenül szereljük a szárító-tartályt, amelyben történik maga a szárítás. A tartály alatt helyezkedik el a kereskedelmi konténer, amelybe közvetlenül történik a már kiszárított iszap ürítése. Az egységek mellett helyezkedik el a szárító berendezés (modul)
A megoldás munka- és költségtakarékos, mert a szárítás teljesen automatikusan vezérelt, külön emberi munkát nem igényel. Emellett maga a szárító berendezés is olcsóbb, mivel nincs szükség a berendezés összes alkotóelemére.

A nedvességmérő rendszer feladata: a konténerből kiáramló levegő nedvességtartalmának mérése.
A rendszer ezáltal információt nyújt a konténerben lévő iszap szárazanyag tartalmáról. A nedvességmérő segítségével a folyamat automatikus.
Lehetőséget nyújt arra, hogy amennyiben a levegő nedvességtartalma egy kívánt szintre csökken, akkor a rendszer automatikusan kikapcsol és jelzést ad. Nagyobb iszapmennyiségek szárítására egyedi tervezésű TLGC típusú berendezések készülnek. Ezeknél a hűtő-melegítő egység teljesen különálló és speciális csővezetékekkel csatlakozik az iszaptároló konténerhez.


Nagyobb kép   Nagyobb kép