Kapcsolat | Oldaltérkép EnglishMagyar

2007


DIN EN ISO 14001:2005 szabvány szerinti minősítés a
Feszo-Trade Kft.-nél (GOP-2.2.2-2007-0466)


A Feszo-Trade Kft. 2007-ben a növekvő vevői igények kielégítésének érdekében elhatározta az ISO 14001:2005 szabvány bevezetését. Ennek érdekében támogatást igényelt, és a sikeres pályázat után megkezdődött a megfelelő felkészítés.

A felkészülési idő után 2008-ban bevezetésre került az új ISO szabvány, amivel teljessé vált a cég ISO tanúsítása.


Oxford X-Strata 960 röntgenfluoreszcenciás rétegvastagságmérő berendezés és laboratóriumi munkahely kialakítása2007 második felében nyílt lehetőség a Feszo-Trade Kft. számára, hogy a világ egyik vezető teljesítmény elektronika gyártó cége számára beszállítást végezzen. A Megrendelő szándéka volt, hogy termékei felületkezelését németországi beszállítás helyett Magyarországon végeztesse. A Feszo-Trade Kft. megfelelő minősítése (ISO 9001:2000) és minőségi termelése alkalmasnak bizonyult a német anyavállalat minőségbiztosítási ellenőreinek, hogy a Cég lehetőséget kapjon a beszállításra. A projekt megvalósulásával, a logisztikai költségek csökkenésének elérésével hatékonyabb beszállítás is célozható.

A Feszo-Trade Kft. közel 55 milliós beruházással alakította ki ercsi telephelyén a QS 9000 autóipari minősítésnek megfelelő termelési egységet, amelyen a mintagyártás április elején megindulhatott.. Azonban az autóipari minőség elvárásainak folyamatos teljesítéséhez, elengedhetetlen a precíziós rétegvastagságmérő beszerzése, a minőségbiztosítási munkahely, labor kialakítása, az ehhez szükséges információtechnológiai fejlesztés, valamint a munkatársak megfelelő felkészítése (autóipari elvárások, QS 9000).