Kapcsolat | Oldaltérkép EnglishMagyar

"A Feszo-Trade Kft.-nél termelői kapacitásbővítés érdekében új csarnoképület felépítése munkahelyteremtés mellett"
(KDOP-1.1.1/C-11-2011-0084) 


A Feszo-Trade Kft. a KDOP-1.1.1-11/C-2011-0084 azonosító számú projekt keretében az Ercsi Ipari park területén található telephelyén egy olyan, szilárd vasbeton alapozással készülő, acélszerkezetes főtartó felépítményű raktárépületet épített fel, amelyben a vállalkozás - fémfeldolgozás keretében - a fémek felületkezelését jelentő galvanizálási eljáráshoz szükséges vegyszereket kíván tárolni.

A projekt fő tevékenysége:

Raktárcsarnok építése, amely a Feszo-Trade Kft. 2836 Helyrajzi számú telkén épül fel zöldterület létesítése mellett.

A megvalósítás lépései

-         A terület előkészítő munkák keretében vízszintes munkaterület kialakítása vette kezdetét, majd az épület-vasszerkezet tartó oszlopainak alapozásával folytatódott.

-         A tűzveszélyes és környezetre ártalmas anyagok tárolása miatt a raktárcsarnok aljzata speciális ipari padlóbetonnal lett kialakítva, amelyet ezen túl menően speciális, vegyszerálló bevonattal is kellett ellátni.

-         Ezután az előregyártott csarnoktartó elemeket a helyszínen összeszereltük és ezekhez a hőszigetelt oldalfalakat és tetőfedő elemeket rögzítettük, majd az ugyancsak hőszigetelt, műanyag nyílászárók beszerelésére és az épület térbevilágító sávjainak kialakítására került sor.

-         A csarnok felépítése során a teljes áramellátása és világítás, valamint az épület gázenergiával működő fűtése és a csapadékvíz elvezetése is kialakításra került.

-         A csarnokon belül kb. 40 m2-es területen szociális részek (öltöző, étkező, wc) könnyűszerkezetes falakkal lettek leválasztva.

-         A projekt zárásaként a csarnokhoz legvégül egy szilárd aszfalt térburkolat épült.

"„Fémfelületek tisztításához több célra is alkalmazható,környezetbarát vegyszer(pác)oldat kifejlesztése"

(GOP-1.3.1-10/A-2010-0055)

A Feszo-Trade Kft. projektben megfogalmazott célja, hogy szakértők bevonásával a fémfelületek tisztításához, oxidmentesítéséhez univerzálisan alkalmazható újfajta, környezetbarát kezelőoldatot dolgozzon ki.

Az oldat használatával nem keletkeznek mérgező nitrózus gőzök, a keletkező szennyvizek kezelése lényegesen kevesebb vegyszer felhasználásával oldható majd meg és a szennyvízbe kevesebb semleges só kerül

E fejlesztés környezetbarát aspektusa teljességgel igazodik az Európai Unió által jóváhagyott „Lisszaboni folyamat”, a Göteborgban megfogalmazott fenntarthatósági elvárások, illetve az Európai Unió Tanácsa által 2006. június 15-én megújított „Fenntartható Fejlődés Stratégiájá” �" hoz, melynek értelmében az Unió tagállamai - így Magyarország is - egyre nagyobb figyelmet kell, hogy fordítsanak a gazdasági fejlődést és versenyképességet környezetkímélő és fenntartható fejlődést elősegítő módozatainak a támogatására.

A jelen nehéz gazdasági körülmények között is versenyképes ágazatnak minősülő galvániparban ugyanis nagy mennyiségű a tisztító vegyszerek használata és a keletkező szennyvizek mennyisége. Ezek rendkívül mérgező hatásúak az élővizekre, de közcsatornába bocsátásuk is káros, mert a kommunális szennyvízkezelőkben a biológiai tisztítást végző baktériumokban feldúsul, illetve nagyobb mennyiséget a biológiai tisztítók nem tudnak feldolgozni. 

A 2013-as évben a fejlesztést sikeresen befejeztük és a pályázatban megfogalmazott célokat elértük.